04 May, 2009

Eklund trotsar finanskrisen

From: www.sbf.se

Nestorn i svensk Rallycross - Per Eklund - ger inte upp trots ekonomisk kris och det faktum att han är 62 år.- Klart jag ska köra i sommar. Vi måste ju hjälpas åt med SM!
Finanskrisens svallvågor gjorde så att Piteå MS tappade sina tyngsta sponsorer och därför hopas klubben av sitt SM-arrangemang i år. Och i Sturup finns en osäkerhet efter konkursen som gör att Svedala MK siktar på att köra nästa år istället.- Vi måste tyvärr backa ur SM då vi har tappar flera sponsorer, men vi tar nya tag och kommer igen 2010, säger Kurt Pettesson från Piteå MS.
En som absolut inte kastar in handduken är Per Eklund.- Alla har det jobbigt med ekonomin, men vi måste hjälpas åt och se till att Rallycross-SM 2009 blir så bra som det bara går. En får ente ge upp, säger värmlänningen.SM-serien kommer att koncentreras till fyra deltävlingar för alla klasser.- Det ökar möjligheterna för ännu fler förare att köra SM, säger Kenth Bergström, ordförande i Rallycrossutskottet.
Med knappt sex veckor kvar till premiären intensifieras marknadsföringsinsatserna,både till förare och media. Specialinbjudan skickas till alla finska och norska toppförare och publiceras på de största hemsidorna. Radioreklam och annonskampanjer inför premiären drar snart igång.- Vi släpper en hel del nyheter som aldrig tidigare testats inom rallycrossen. Samtidigt fortsätter vi diskussionerna med TV-bolagen, säger Peter Norman, VD Xtreme Event Scandinavia.
Totalt är cirka 30 förare anmält sig till serien, och med fyra deltävlingar har föraravgiften justerats neråt. Föraren har också möjlighet att välja mellan att satsa enbart på prispott eller PR-avgift.- Där har vilyssnat på kritiken hos de förare som inte ville ha aktier i bolaget, säger Peter Norman

No comments: