04 July, 2008

Per Eklund varnar för irländare och bilen han har byggt

by JOHAN ERIKSSON

Med nytt elsystem hoppas Per Eklund, 62, på succé i favorittävlingen.
Fast samtidigt höjer han ett varningens finger för irländaren George Tracy – i bilen Eklund har byggt.– Den bilen kommer ta starten varje gång, säger värmlänningen.

62 år gammal har Per Eklund fortfarande kvar suget för motorsporten. Men samtidigt kommer det inte något kaxigt svar i stil med ”jag kommer åka i från dem allihop” när han får frågan vad han siktar på under helgens EM-deltävling i Höljes.– Det gäller bara att köra så bra om det går, säger han istället ödmjukt.
Kanske till viss del med tanke på att våren varit ovanligt hektisk för honom. Förutom att hålla sin egen Saab 9-3 ASS ERC i kördugligt skick har Eklund och hans mekaniker haft fullt upp med att bygga och få till inställningarna på irländaren George Tracys Peugeot 307 ERC.
– Det är lika roligt fortfarande, men väldigt mycket jobb. Dygnet räcker inte till.Men Eklund är väldigt nöjd med det jobb han och hans kompanjoner gjort med Tracys bil.
– Det är den bilen som går bäst, den bilen som kommer att ta starterna varje gång.

• Så han kan överraska?
– Ja, senast vann han C-finalen före allihop. När vi testade i två dagar gick bilen riktigt bra, säger Eklund.
Men efter att han nu fått ordning på Tracys bil kunde han slutligen lägga ned lite extra kraft på sin egen. Under veckan har Saaben varit nere i Trollhättan där hela elsystemet bytts ut.Samtidigt innebär det att Eklund måste börja om från noll när det gäller inställningarna, därför var torsdagens träningsvarv extra viktiga för honom då de nu har lite färska data att analysera.
– Den här helgen kommer jag att ha de bästa förutsättningarna för i år. Bilen fungerar bra men samtidigt vet jag att det finns mer att hämta ur den framöver.
I fjol var Per Eklund på väg mot A-final i Höljes, men fick svartflagg och missade den. Givetvis hoppas han ta revansch i år.Den här helgen är som sagt den roligaste på hela tävlingssäsongen.
– Ja, titta i slänterna. Det är torsdag och redan proppfullt. Det kokar här i Höljes. Det är lite som Arvikafestivalen, säger Arvikabon Eklund.

No comments: