15 August, 2006

Otur för Eklund i Belgien

Otur för Eklund i Belgien - slutade tvåa i B-finalen

FOTO: HÅKAN STRANDMAN/ARKIV

Slutade sjua. Per Eklund hade inte turen på sin sida i Belgien heller.
Per Eklund slutade på en sjunde plats vid EM-deltävlingen i Rallycross i Maasmechelen, Belgien på söndagen. Han missade A-finalen med en placering.


- Jag hade jädra otur, säger Eklund.
I C-finalen startade värmlänningen som tvåa. Han var snabbt ut i starten och tog kommandot. Det blev seger, vilket innebar att han avancerade till B-final. Men längre än så kom inte Eklund den här helgen. I B-finalen fick han starta sist igen, men han lyckades köra upp sig och slutade på en andraplats.
- Jag var ikapp, men kom inte riktigt om, berättar Eklund som därmed missade tävlingens A-final.
- Man får vara nöjd ändå. Det var riktigt hög klass på tävlingen och B-finalen var i princip en A-final. Det har också varit bra drag på publiken här i Belgien, så det har varit en riktigt fin tävling.
Eklund har klarat sig i från tekniska missöden under helgen, men eftersom han har fått starta långt bak i fältet i alla heaten, har det varit svårt att ta placeringar.
- Bilen funkar bra, så det har inte varit något tekniskt fel, men det är riktigt svårt att köra om på den här banan. Nästan omöjligt.
LARS LARSSON vann tävlingen och knappade därmed in på Kenneth Hansen i toppen av det totala mästerskapet. Hansen leder på 100 poäng, med Larsson skuggandes på 97.
Tävlingen i Maasmechelen var en av elva deltävlingar i rallycross-EM och nu väntar ett stopp i Holland.
- Det är ju inte speciellt långt så det blir inga problem med transport. Däremot kommer det att bli en hel del jobb under veckan, säger Eklund som siktar på att upprepa sin sjätteplats i slutställningen från ifjol. Eklund ligger just nu nia totalt med 24 poäng upp till den där sjätteplatsen.
- Det blir nog svårt. Jag ligger inte så bra till, även om jag körde ikapp en del nu. Det gick lite för dåligt i början av säsongen.

DANIEL SAMUELSSON

No comments: