26 April, 2007

Per Eklund med etanol i tanken

Per Eklund skall vinna rallycross SM med etanol i tanken
Årets rallycrossäsong inleds den 5-6 Maj i Portugal. På startlinjen står som vanligt Per Eklund, 61 år i Juni, för 44:e gången!
Till denna säsong har Eklund laddat för seger med miljön i åtanke.
- Vi har jobbat sedan sista tävlingen förra året med en ny motor. Vi kommer till start med Saab 9-3 Biopower, alltså med etanol i tanken, eller E85 som är den tekniska benämningen. För att vi skall nå full effekt krävs mycket teknik och klurande. Tur att Saab trollhättan ihop med Trollspeed har tålamod.
Eklund kommer alltså till start i Svenska Mästerskapen, Xtreme Rallycross, med miljöbränslet E85 i tanken. Att han ej kör på E85 i EM är för att reglerna i FIA, internationella bilsportförbundet, ej tillåter detta i dagsläget.
Att detta är en enormt seriös satsning från Eklund och Saab, visade Per med besked under onsdagens presskonferens i Strängnäs.
Han var snabbast direkt och förbättrade sig sedan successivt, sluttiden stannade på 33.39 med mer att ge enligt Per.
- En får va gör nöjd, har bara kört bilen på rullande landsväg och sen direkt hit för att skjutsa reportrar. Nu kan vi putsa på bila fram till Portugal, säger Per på bredaste värmländska.
Att något är på gång hos Team Eklund, Saab 9-3 Biopower, höll även övriga förare med om under dagens övningar i Strängnäs. Eklund tippas som vinnare av SM 2007 från 3 av 5 närvarande förare. Att sedan Eklund i vanlig ordning nedtonar sina chanser i år, gör inte att fakta om favoritskapet blir mindre.
Han var 45 minuter tidig till Strängnäs, normalt kommer Eklund 5 minuter sent, teamet hade inte skruvat hela natten, de hade till och med sovet ett antal timmar. På detta skall läggas det faktum att Eklund var snabbast.
Tipset är givet, Per Eklund, Saab 9-3 Biopower är favorit till guldet i Xtreme Rallycross SM 2007.
- Ja, nog ska en va med o fajtas, kan en sen bidra till miljön, med etanol i tanken är det klart man gör det. Komplicerat är det, men bra blir det, för miljön givetvis, men också för mig, avslutar Per Eklund och drar iväg på en ny repa.

(c)www.ecr24.com/sportbilder.se

No comments: